CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Valisi Hasan Karahan’ın, TBMM ziyareti sırasında sadece AK Partili vekilleri ziyaret etmesine, twitter paylaşımıyla “Denizli’nin temsil hakkının, AKP ile sınırlı olduğunu sanma” şeklinde tepki gösterdi Karaca, konu ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek “ Sayın valime sormak istiyorum. Siz Devletin mi, Sarayın mı valisisiniz?” dedi.
BU
TWITLER RAHATSIZLIK YARATTI…
Vali Hasan Karahan’ın, TBMM ziyareti sonrası,
Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök ve Şihin Tin’in, twitter hesabından
yaptıkları paylaşımlar rahatsızlık yarattı. Ök ve Tin’in, Vali Karahan’ın
ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren bu twitleri, önce CHP Denizli
Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın, ardından
da İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün tepkilerine neden oldu.

DENİZLİ,
SADECE AKP İLE TEMSİL EDİLMİYOR…
Ak Parti Milletvekilleri Nilgün Ök ve Şahin
Tin’in, Vali Karahan’ın ziyaretiyle ilgili twitlerini de paylaşan, CHP Denizli
Milletvekili Karaca, tepkisini “^Denizli Valisi Hasan Karahan’dan, sadece AKP
vekillerini ziyaret etme, Denizli’yi temsil hakkının AKP ile sınırlı olduğunu
sanma nezaketi…” şeklinde twit atarak paylaştı.
KENDİNE
YER Mİ BEĞENSİN?
Karaca’nın bu paylaşımından hemen sonra, diğer
bir muhalefet partisi olan İyi Parti’nin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de,
attığı bir twitle kendi tepkisini göstererek, tartışmaya katıldı.
“Denizli Milletvekilimiz Sn. Gülizar Biçer Karaca nezaketen beklemiş ama…” diyerek twitine başlayan Öztürk “Şahsen beklemiyordum. Ne de olsa memleketimiz Denizli güzel yer.Bizi ziyaret edip, ilk valiler kararnamesinde kendisine yer mi beğensin Sayın Vali Hasan Karahan” diyerek tepkisini gösterdi.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU…
Yaşanan bu gelişmeler üzerine, CHP Milletvekili Karaca “ Daha önce de valimizin böyle bir ziyareti olmuştu. Yine bize gelmemişti. Kendisine rahatsızlığımızı ilettiğimizde de, ‘bizim seçildikten sonra kendisini ilin valisi olarak ziyaret etmememize içerlediğini” iletmiş, ben de “Haklısın Sayın Valim” diyerek, o zamanın vekillerini ve il başkanımızı da yanımıza alarak ziyaretine gitmiş. Özrümüzü iletmiştik… Sıkıntı ortadan kalkmıştı. Ama bu son tavrı, bizleri, Denizli halkı adına üzmüştür” dedi.
KİMİN
VALİSİSİN?
Vali Karahan’ın devletin valisi olduğuna
dikkat çeken, bu tepkisini de attığı twitle ifade ettiğini söyleyen
Milletvekili Karaca, Vali Karahan’ı telefonla da aradığını ama ulaşamadığını,
ilk fırsatta sözlü olarak da tepkisini dile getireceğini söyleyerek şöyle
konuştu:
“ Bir ildeki milletvekilleri, seçildikten sonra, ona oy veren vermeyen tüm ilin milletvekilidir. Bunun için de parti ayrımı gözetmeksizin, vatandaşın sorunlarını çözmek için uğraşır. İlin valisi de, iktidardaki parti ne olursa olsun, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milletvekillerine eşit mesafede davranmak durumundadır. Bu, tüm törenlerde de fiziki olarak yansır. Sıraya girdiğimizde, vekiller iktidar partisi bir adım önde, muhalefet bir adım geride şeklinde sıralanmaz. Devletin valisi olmak, eşit mesafede durmayı gerektirir. Ama bir siyasi partinin, ya da sarayın valisi olmayı tercih ediyorsa da başka bir anlayış sürdürülür. Biz de ona göre davranırız. Ben vali beyi dün aradım. Telefonu kapalıydı. Özel kalemini aradım, Ankara’dan dönüş yolunda olduğu bildirildi. Bugün de arayacağım. Devletin valisi mi, sarayın valisi mi olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Tepkilerimi de kendilerine bizzat sözlü olarak ileteceğim.”
Kaynak: www.sifrehaber.com
https://www.sifrehaber.com/kimin-valisisin-bilelim-devletin-mi-sarayin-mi/