İl Sağlık Müdürlüğü 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Gastronomi Uzmanı ve Diyetisyen nezaretinde verilecek “Sağlıklı Beslenme” kursunu açtı. Kadınlara yönelik kursta uygulamalı olarak sağlıklı yiyecek ve içecek hazırlama, pişirme işlemlerini öğretilecek.
PAYLAŞIM GAZETESİ
İl Sağlık Müdürlüğü Pamukkale 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi’nde sağlıklı
beslenme eğitimlerinin verildiği “Sağlıklı Beslenme Kursu” açtı. Denizli’de ilk
kez yapılan çalışmada Gastronomi Uzmanı ve Diyetisyen nezaretinde kursa katılan
kadınlar, sağlıklı beslenme, beslenme
ilkeleri konusunda eğitim alacak ve uygulamalı olarak sağlıklı yiyecek ve içecek hazırlama,
pişirme işlemlerini öğrenecekler.
15’er kişilik iki grup halindeki kurslar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak. 4 ay sürecek kurs sonunda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrenen kursiyerlere sertifikaları teslim edilecek.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ile birlikte Pamukkale 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezinde devam eden ‘Sağlıklı Beslenme Kursu’nu ziyaret ederek eğitimleri gerçekleştiren Diyetisyen Şerife Özkan ve Denizli Halk Eğitim Merkezi’nden Gastronomi Uzmanı Gül Tahtallı’dan kursun içeriği hakkında bilgiler aldı. Uygulamalı eğitime de katılan Öztürk, günün menüsü olan kereviz yemeğini kursiyerler ile birlikte yaparak tadına baktı.